keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

DIYYksi tärkeä asia jota haluan tässä blogissa osoittaa, on että kodin voi sisustaa kauniisti, vaikka ei olisi valtavasti rahaa käytettävissä. Kirppareilta löytyy välillä oikein hyviä sisustustavaroita, kuten astioita, ruokailuvälineitä ja tekstiilejä, ja minusta on vain positiivinen asia, jos kotoa löytyy tavaroita, joita ei löydy kaikkien kodista. Tässä postauksessa keskityn kuitenkin tavaroiden tuunaamiseen ja muokkaamiseen itse, esitellen muutaman esimerkin omasta kodistani. Itse tekemisessä voi hinnan lisäksi olla motivaattorina  myös se, että ei löydä mieleistään valmista esinettä, tai se että pitää askartelusta tai käsitöistä, ja tietenkin vaikka halu muokata vanha, tylsäksi käynyt esine uudennäköiseksi.


Etsin sopivan kokoista, nättiä ja käytännöllistä jakkaraa, jonka päälle voi nousta seisomaan ylähyllyille kurkottaessa, ja joka voisi toimia arkena pikkupöytänä ja juhlissa lisäistumpaikkana. Niin löysinkin Ikeasta tämän jo monessa kuvassa näkyneen jakkaran, jota löytyi mustana, valkoisena ja koivunvärisenä. Ajattelin kuitenkin, että haluaisin nimenomaan tumman jakkaran valkoista seinää vasten, mutta en halunnut mustaa jakkaraa (kun ei meillä muutenkaan ole mitään mustia huonekaluja). Niinpä sitten ostin jakkaran koivunvärisenä Ikeasta, ja maalasin sen tummanruskeaksi. Ostin rautakaupasta huonekaluille soveltuvaa maalia, joka ei kuivuisi liian liukkaaksi, ja väristä tuli onneksi oikein hyvä, samoin kuin tekstuurista.


Tarjottimen, jota olen käyttänyt esimerkiksi juhlissa kuohuviinilasien tarjottimena, olenkin tehnyt kokonaan itse. Tein sen jo peruskoulussa puukäsityön tunnilla, mutta maalasin sen koivunvärisestä valkoiseksi, kun tajusin sen käyttöarvon pari vuotta sitten. En ole puutyön asiantuntija, mutta tuskin tällaisen tarjottimen tekeminen olisi nytkään liian vaikeaa. 
Olen maalannut pari valkoista halpaa Ikean kehystä tummanruskeaksi, koska mieleisiäni tummaneuskeita kehyksiä ei löydy kovin helposti, ja samoin kun jakkarankin kanssa, halusin kuitenkin ehdottomasti tummat (mutta ei mustat) kehykset. Olen maalannut aika monta kehystä tummanruskeaksi, ne näyttävät niin upealta valkoista seinää vasten! 


   

Tässä muutama yksinkertainen DIY- "projekti" jonka olen toteuttanut. Haluaisin kyllä tulevaisuudessa tehdä itse alusta asti tai tuunata lisää kodin tavaroita. Minulla on myös paljon ideoita edulliseen sisustamiseen liittyen, joten täytyypä kirjoittaa niistäkin joskus tarkemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti