torstai 20. heinäkuuta 2017

YKSIÖN SISUSTUS
Tässä on postaus, joka on ollut mielessäni jo ikuisuuden, mutta erityisesti syksyn ollessa edessä ja opiskelijoiden löytäessä uusia asuntoja, tämä nousee mieleen ja on ajankohtainen. Nimittäin pienen tilan sisustaminen, ja tässä tapauksessa yksiön sisustaminen. 

Ennen nykyistä asuntoa asuin 28-neliöisessä yksiössä, ja sen sisustaminen oli oma kiinnostava haasteensa. Olin kerännyt Pinterestissä kuvia inspiraatioksi jo useamman vuoden ajan, mutta haasteelliseksi nousi asunnon pohjapiirros. Lopulta kuitenkin onnistuin mielestäni hyvin asunnon sisustamisessa, ja tässä postauksessa esittelen yksiöni sisustusta ja ratkaisuja. 

Pienessä tilassa on useita haasteita, ja yksi niistä on säilytystila. Minulla oli yksiössäni korkea kaappi/hylly-yhdistelmä, johon mahtui sekä näkyville että oven taakse paljon tavaraa. Vaatekaapit asunnossa oli onneksi valmiina eteisessä, mutta haasteellisin oli kylpyhuoneen säilytystila. Pienessä kylpyhuoneessa ei ollut ollenkaan säilytystilaa, mitään kaappeja tai hyllyjä, joten ostin sinne vain valkoisen pienen korihyllyn pyörillä. Keittiöön ostin vitriinikaapin, jonka päälle syntyi paljon tarvittu tasotila, ja jonka sisällä säilytin astioitani.Toinen haaste pienen tilan sisustamisessa on tilan tunnun luominen. Tilan tunnussa tärkeitä asioita ovat vaaleat seinät, katto ja lattia, sekä huonekalujen sijoittaminen niin, että ne eivät ole kiinni toisissaan. Irtotavarat tasoilla voivat myös saada huoneen näyttämään ahtaammalta. Toisaalta irtotavaroiden sijoittaminen avohyllyille voi myös luoda avaruuden tuntua, kuten keittiössäni. Kolmas asia, jonka koin toimivaksi omassa asunnossani, oli yksiön jako "huoneisiin". Vaikka tilaa ei ollut paljon, sain huoneeseen luotua makuuhuoneelle, olohuoneelle ja ruokailutilalle omat nurkkaukset. Sänky kuitenkin toimi tarvittaessa myös sohvana, ja tv:tä (joka ei näy kuvissa, mutta oli ruskean maton toisessa päädyssä pienellä tasolla) pystyi katselemaan hyvin sekä "makuuhuoneesta" että "ruokailutilasta". Kyseisessä asunnossa oli myös kätevästi keittiö ja eteinen jaettu erillisiksi tiloiksi, mikä helpotti "huonejaon" tekemisessä. 

Käy kurkkaamassa lisää pienen tilan sisustusinspiraatiota Pinterestistä , jonne olen koonnut satoja inspiraatiokuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti