sunnuntai 4. joulukuuta 2016

JOULUKUUSI

En suosi omassa kodissani pieniä koristeita ympäri asuntoa sen enempää kuin joulunkirjavia pöytäliinojakaan. Ikkunassa roikkuva paperitähti, tunnelmavalaistus ja joulukuusi ovat kaikki koristeet, mitä joulutunnelman luomiseen tarvitsee. Olen aina ollut innoissani joulusta ja melko aikaisin liikkeellä joulukoristeiden kanssa, ja niin tänäkin vuonna joulukuusi ilmestyi kotiin jo marraskuun lopussa. 
Olin ihastellut pöytäkuusia ja muita pieniä joulukuusesta meneviä kasveja pinterestissä ja blogeissa jo pidempään, ja löysin lopulta sypressin, joka saisi toimittaa tänä vuonna joulukuusen virkaa. Muitakin vaihtoehtoja olisi ollut, mutta päädyin tähän vaihtoehtoon parista syystä.  Valesypressi on täydellisen kokoinen, ei liian pieni, mutta silti oikeaa kuusta selvästi pienempi. Koko ja muoto ovat juuri sopivia sitä varten, että kasviin voi laittaa led-valot luomaan lämmintä jouluista tunnelmaa. Lisäksi saan nyt joulutunnelmaan kaipaamaani elävyyttä, koska aiempina vuosina olen pitänyt jouluisin esillä pientä, koristeltua tekokuusta.


Joulusypressille löytyi sopiva paikka puujakkaralta olohuoneesta, ja isomman ruukun sijaan laitoin kasvin monikäyttöiseen lasiseen maljakkoon/kynttilälyhtyyn. Kynttilöistä ja jouluvaloista ajattelin kirjoittaa vielä erillisen postauksen. Kuusi, kynttilänjalat ja paperitähti ovat kaikki tänä vuonna uusia, ja olen niistä todella innoissani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti