lauantai 10. joulukuuta 2016

TUNNELMAVALAISTUSTA






Joulukuusen lisäksi joulutunnelmaa kotiin luovat erilaiset jouluvalot. Täällä ruokapöydän ikkunassa roikkuu valkoinen paperitähti, ja olohuoneen ikkunaa reunustaa verhon lisäksi led-valoketju. 



Elävän kynttilän valo on kuitenkin kaikkein tunnelmallisin ja lämpimin. Oikeat kynttilät eivät myöskään ole automaattisesti jouluisia, joten niitä on ihana polttaa ymäri vuoden. Toisin kuin sisustusblogien asunnoissa yleensä, täältä ei löydy yhtäkään tuoksukynttilää, ainoastaan yksivärisiä tavallisia pitkiä kynttilöitä sekä tuikkukynttilöitä erilaisissa jaloissa ja lyhdyissä.

Erityisesti pimeinä iltoina olohuoneessa, tai osana kaunista pöytäkattausta kynttilät luovat sopivan kodikasta tai toisaalta juhlallista tunnelmaa. Olen tänä syksynä inostunut kunnolla aidoista kynttilöistä, ja nykyään kultaisessa ja valkoisissa Nappula-kynttilänjaloissa, kuten myös Kastehelmi-kynttilälyhdyssä, palavat usein kynttilät monta tuntia päivässä. 








Pidän siitä, kun kynttilöitä on eri puolilla huonetta. Olohuoneen pikkupöydällä ja tv-tasolla, jakkaralla ja ruokapöydässä. Tunnelmavalaistuksen avain onkin useampi pienempi valonlähde yhden ison sijaan. Säätelemällä sitä, mitä lamppua tai kynttilää pitää milloinkin päällä, ja minkä kanssa samaan aikaan, antaa mukavan mahdollisuuden vaihdella valon määrää ja sävyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti