tiistai 27. joulukuuta 2016

MAKUUHUONE

Olohuoneen jälkeen esittelyvuorossa on makuuhuone. Makuuhuoneessa jatkuu tummanruskean ja valkoisen yhdistelmä, mutta kokonaisilmeeltään sen sisustus on aavistuksen pehmeämpi tekstiilien sekä erilaisen lattian takia. Yöpöydät ja lamput ovat pelkistetyt ja yksinkertaiset, ja ainakaan toistaiseksi huoneessa ei ole kattolamppua. 

Makuuhuoneen anoat kalusteet ovat sänky, yöpöydät ja nurkassa oleva tuoli. Halusin modernit ja yksinkertaiset yöpöydät, joiden laatikkoihin mahtuisi vähän enemmänkin tavaraa. Ideana on, että tavaroiden säilytysmahdollisuus laatikoissa ehkäisee tavarapinon kasautumista yöpöydän päälle. Krominväriset, kirjoituspöydälle tarkoitetut lamput, ovat erittäin sopivat myös yöpöydän lampuiksi. Ollessaan yhtäaikaa päällä ne valaisevat huoneen sopivan kirkkaaksi, ja yksittäin ne valaisevat mukavan hillitysti.


Toistaiseksi sängyllä on päiväpeitto ja viltti, mutta trakoituksena olisi jonain päivänä testata myös elämää ilman päiväpeittoa. Tällöin kauniit lakanat saisivat olla esillä, eikä niiden päälle tarvitsisi aamuisin kiireessä asetella toista peittoa. Myös nurkassa olevan tuolin suhteen on muutossuunnitelmia: tarkoituksena olisi joskus saada nurkkaan kapea vaaterekki tuolin tilalle. Huoneessa ei ole paljoa tilaa sängyn ympärillä, joten nurkkaan mahtuu vain yksi suhteellisen pieni huonekalu. Seinille on myös mahdollisesti myöhemmin tulossa kehyksiä, joko valokuvia tai julisteita. Makuuhuone on pysynyt hyvin samannäköisenä pitkään, ja muutamasta mahdollisesta muutoksesta huolimatta yleinen ilme varmasti pysyy samantyylisenä tulevaisuudessakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti